lauantai 4. heinäkuuta 2009

puutarhurijänis


Boris saattaa sittenkin olla jänis eikä koira. Ainakin päätellen niistä hepuliloikista, joita se pihalla saa. Mutta vain jos aurinko paistaa! Eilen aamulla satoi vettä ja illallakin oli tosi viileä, niin pikkuriiviöstä paljastui todellinen rhode - naama mutrulle ja hillitön pyrkiminen rappusille ja sisään. Pissaamisesta ei sitten tullut mitään, ja illalla lirisi iloisesti lattialle. Pieni on myös selvästi palellut ja olenkin pohtinut, mistä väsäisin sille takin jotta se tarkenisi käydä ilta- ja aamupissat viileinäkin päivinä.


 


Eilen meillä kävi ensimmäiset vieraat. Boris veti sikeitä eikä jaksanut yhtään kiinnostua - hetki sitten se oli hepuloinut kunnolla ja sitten vaan loppui veto. Boriksesta sanottua: On se aika jännän tuntuinen, ja onhan se, tuommoinen nahka.


 


Pihalla Boris hoitaa mun tilli-istutuksia rankalla kädellä, tai pitäisikö sanoa suulla. Myös ruohosipuli on aika kiva, mutta siinä on niin harva kasvusto muutenkin, ettei Boriksen nätystäminen sitä paljon huonommaksi tee. Kukkamaasta parhaalta maistuvat istutetut kasvit, ja yleensä vielä ne, jotka kukkivat... Rikkaruohot ei ole yhtään niin kivoja.


 


Tänään imuroitiin eikä pänikkä ollut millänsäkään. Pesin myös lattiat. Tästä se koiraperheen jatkuva siivous alkaa, varsinkin kun kissatkin vielä pöllyttää karvojaan Boriksen aiheuttaman stressin takia.


 


Yöt on nukuttu tosi hienosti omalla paikalla sängyn vieressä. Välillä pitää vähän höykyttää pupua ja käydä pissalla - viime yönä emäntä ei vain saanut itseään ylös, niin kaikki tuli sisälle. Kyllä se tästä, päivisin alkaa jo olla hyvällä mallilla ulos pissiminen.


Kissojen kanssa tilanne on aika lailla ennallaan. Boris haastaa Valoa kovasti leikkimään mutta Valo ei oikein lämpeä. Tai lämpeää, mutta väärällä tavalla, käpälää käytellen. Boris kyllä kunnioittaa Valon ärhentelyä, mutta kun olis niin kiva silti jos se vähän painisi.


Välillä Boris käy ihailemassa omaa komeaa naamaansa peilistä. Tuntuu olevan yhtä tyytyväinen kuin omistajansakin!

Ei kommentteja: