tiistai 7. heinäkuuta 2009

Lihapullat, vesisade ja pentuesanssi


Leivoin Borikselle lihapullia. Aion pistää ne pakkaseen ja ottaa aina pari palkkiopullaa sulamaan. Eipähän tule syötettyä koiruudelle mausteita ja turhaa suolaa, ainakaan ihan niin paljon kuin jos palkattaisiin pelkillä eineksillä.


 



raakana


 





kypsänä


 


Pullaresepti:


400 g jauhelihaa (kuvan pullukoissa nautaa)


2 munaa


1 dl korppujauhoja


1,5 dl vettä


0,5 dl maitoa / kermaa / piimää


turaus öljyä


 


Turvota korppujauhot vesi-maitoseoksessa vartin verran. Veivaa sekaan jauheliha, munat ja öljy ja pyörittele pallukoiksi. Paista 200 asteessa n. 15 min.


 



 


Boris ei antanut arvoa työlleni - olenhan taas ollut maailman suurin julmuri ja pakottanut pienen pentuvauvvan vesisateeseen seisomaan monta kertaa päivässä. Ja ellen ole siellä itse orjapiiskuroimassa, on narun päätä vahtimassa tuo toinen julmuri jota myöskin omistajaksi kutsutaan.


Boris kertoo mielipiteensä sateesta varsin selkeästi. Naapurusto raikaa kun hän avaa ääntään surkeaan valitukseen, ja heti kun silmä välttää, hän koittaa hihna piukalla juosta kuistille ovea raapimaan. Selvähän se on, on silkkaa typeryyttä seistä ulkona sateessa kun vaihtoehtoisesti voisi möllötellä sohvalla takan lämmössä. Ja kuka sitä nyt märkään maahan tahtoo kusta, kun saman asian voi toimittaa mukavasti myös lattialaudoitukselle!


No, nyt on taas yksi virtsa valutettu ja Boris köllii sohvalla syvässä unessa. Puolisko koittaa syyttää minua yllättäen ilmaan levinneestä tappolöyhkästä, mutta en myönnä mitään! Nuuhkuttelukierroksen jälkeen syyllinenkin löytyi - ehkä päivällä syödyt herkkubroilernakkimurut eivät sittenkään sopineet pänikän suolistolle...

Ei kommentteja: