maanantai 26. heinäkuuta 2010

Vauriot



Murtuma edestä


 



Ja sivulta


 


Kuvat leikkauksen jälkeen: 



Edestä


 



Sivulta


 


Eli rautaa on. Leikannut ell. Heikki Putro sanoi, ettei tukilevyä välttämättä näin isolla koiralla tarvitse poistaa lainkaan, mutta aina noihin liittyy riski, että ajan mittaan ne alkavat haurastuttaa luuta. Suositus oli, että jalkaa kuvattaisiin alkuun puolivuosittain, jotta nähdään, tapahtuuko ei-toivottuja muutoksia.


 


Muut vauriot Boriksella olivatkin hyvin vähäiset.



Tässä tikattu haava vasemmasta etusesta


 



Takalonkassa on pintanaarmu


 


Leikatun jalan kainaloon on kerääntynyt vähän nestettä ja mustelmaa. Tänään huomasin, että oikealta puolelta myös Boriksen "heltta" turvottaa ja roikkuu: 



 


Tarkkailen sen kehittymistä huomiseen ja jos pahenee, soitan HauMauhun.


Boris on ollut uskomattoman reipas. Toki se nukkuu paljon, mutta hereillä ollessaan koittaa touhuta ja puuhata. Lenkille olis kova tarve, ja sohvalle! Liikkuminen on todella hyvää, varpaat taipuvat myös paketoidusta jalasta ja Boris varaa hiukan sille. Ruokahalu kunnossa, vettä juo, tarpeet tehdään, häntä heiluu, lempijäniäkin kanniskellaan suussa. Pelkään takapakkeja niin etten uskalla iloita hyvistä merkeistä.


 



Luunsyöminen sujuu vampusta huolimatta


 


Päivällä meinasi tulla huutoitku kun yhtäkkiä jysähti, kuinka huonosti olisi voinut käydä. Boris tunki syliin ja huitoi paketoidulla jalallaan ja nuoli kaikki naaman ulokkeet. Ei siinä sitten voinutkaan itkeä kun piti vähän nauraa.

Ei kommentteja: