maanantai 19. heinäkuuta 2010

Rautanaula uimakoulussa


Boriksen uimaopetus jatkuu. Viikko sitten B pulikoi ensimmäisen kerran ja tänään mentiin uusintaharjoituksiin. Veteen mennään reteästi ja uimasyvyyteenkin pikkuhoukuttelulla, mutta tyyli on... No, jos laittaa rautanaulan järveen ja katsoo kuinka käy, niin suunnilleen samanlaista on Boriksen meno. Perä vajoaa ja etujalat kauhovat korkealta, eikä suuntavaistosta tietoakaan. Että ei siitä ihan vepe-koiraksi taida olla...


Tänään kyllä sujui paljon paremmin ensiuintiin verrattuna. Ja mikä parasta, Boris ei ainakaan arastele tai pelkää, vaan tulee aina uudestaan syvään veteen. Todettiin, että persiistä saa kannatella ja työntää vauhtia aika roimasti, niin sitten löytyy oikea tekniikka, roiskiminen vähenee ja koira avaa silmänsäkin!


Harmi kun ei tullut kameraa mukaan. En kyllä tiedä, olisiko sieltä pärskeiden lomasta edes näkynyt koiraa.


Uimapaikalla oli pari vierasta ihmistä, joilta kysyttiin suostumus siihen että saadaan uittaa koiraa. Lupa tuli, ja suureksi yllätyksekseni toinen miehistä tunnisti Boriksen rodun! Sanoi, että hänen äidillään oli bokserin ja ajokoiran sekoitus, joka näytti ihan rhodelta. Boris tykkäsi tästä miehestä, meni laiturille rapsuteltavaksi moneen kertaan.


Uinnin jälkeen koitettiin palailla ruotuun ja tokoilla vähän varjoisella nurmikentällä. Ollaan eletty helteiden takia kuin pellossa, eikä treenejäkään ole ollut. Nyt tein pikatreenin ja B oli pop! Seuraaminen ja käännökset ihan tosi jees, tosin täyskäännöstä minä en osaa eikä siten koirakaan. Alunperin ollaan opeteltu niin että koira kiertää, mutta luulen että muutan sen siten että koira kierähtää "pyllynsä ympäri". Boris käyttää hyvin kroppaansa joten en usko tämän olevan ongelma. Ja mun ei tarttis niin paljon järkeillä ja pähkäillä, että mihin sen koiran nyt pitikään irrota ja miten.


Otin myös luoksetuloja. Ensimmäistä kertaa jouduin antamaan käskyn kaksi kertaa, kun Boris vain törötti paikallaan. Voi olla, että johtui luoksetulokäskyn muuttamisesta. "Tule" on vaihtunut käskyyn "kom", kun totesin viljeleväni tuota tule-käskyä ihan liikaa arjessa. Nyt pyrin siihen, että "kom" tarkoittaa nopeaa luoksetuloa ja eteen istumista. "Tule" saa jäädä sellaiseksi "siirry vikkelään tännepäin"-käskyksi. Lähdin luoksetuloissa itse karkuun käskyn jälkeen ja palkkasin vielä lelulla, niin intoa ja vauhtia riitti. Tämän takia eteen istumiset menivätkin sitten vähän löperiksi... Mutta pääasia, että koira ei ollut vetelä.


Lopuksi otin vielä "kaukokäskysarjan" istu-maahan-istu-maahan-vapaa n. 2 metrin päässä koirasta. Pysyi paikallaan ja teki hyvin! Kokonaisuutena jäi tosi hyvä mieli, Boris oli terävä ja teki mielellään hommia. Tauko tekee sille näemmä oikein hyvää. Olin tyytyväinen myös siihen, että saatoin pitää koiran koko ajan irti eikä se huininut minkään hajun perässä kauemmas.


 


Toivottavasti riittää uimakelejä, niin saataisiin tuo meidän rautanaula vielä tänä kesänä kellumaan! Tai sitten ostan sille suosiolla pelastusliivit.

Ei kommentteja: