maanantai 12. huhtikuuta 2010

Rusakko! ja putkihullu penikka


Olimme lauantaina kokeilemassa agilityä rhodeyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa Lempäälässä. Kokemattomia pentukoiria oli meidät mukaan lukien kolme, ja tämän sakin kanssa kokeilimme kukin vuorollamme pikkuisia hyppyjä, rengasta, putkea ja keppejä. Toisella puolella kenttää harjoittelivat vähän kokeneemmat rhodet, ja tästä syystä pidimme pennut hihnassa melkein koko ajan.


Boris oli aika super. Ehkä odotukseni olivat matalat, mutta yllätyin iloisesti penikan rohkeudesta ja innokkuudesta kokeilla. Yllättäen namuja paremmin motivaattorina toimi oravapatukkalelu, josta Boris todella syttyi (vähän liikaakin). Putkeen mentiin epäröimättä ja ohjaajan tuomio oli: Tuosta tulee putkihullu koira. Myös muut esteet hoidettiin kunnialla, ja taisi meikäläistä hiukan agilitykärpänen puraista! Katsotaan, tulisiko tästä meille mukava yhteinen humpuuttelulaji, jos tuohon tokoon koitettaisiin suhtautua vähän suuremmalla vakavuudella.


 


Kuvia ja videopätkiä on, mutta ne ovat tiukasti kameran syövereissä. Kas kun on edelleen hankkimatta uusi johto sen tilalle, jonka Boris söi. Kuvapäivitystä luvassa myöhemmin.


EDIT.


Tässä pari kuvatusta: 



 



 



 


Sunnuntaina oli tarkoitus kiertää vain pitkä, leppoisa aamulenkki irti pellolla. Toisin kävi. Onneton rusakko lähti liikkeelle miljoonaa vapaana olleen Boriksen nenän edestä, ja sinnehän se koira lähti. Ei auttanut karjumiset eikä hyppimiset, Boris näki vain rusakon ja otti vähän omatoimista viehetreeniä. Hetken jo pelkäsin koiran saavan pupun kiinni, niin lähellä se kävi, mutta pupun henki säästyi kuitenkin. Boris juoksi usean sata metriä jänön kintereillä ja luikahti sen perässä aidanraosta ison ostoskeskuksen parkkipaikan rakennustyömaalle, jossa ilmeisesti hukkasi näköyhteyden. Siellä korvat sitten aukesivat ja koira lähti tulemaan takaisin.


Kyllä meni polvet veteläksi kun koira katosi näköpiiristä! Luojalle kiitos oltiin aika kaukana autoteistä ja pupu juoksi siihen suuntaan mihin juoksi. Tulipahan todistettua, että riistaviettiä on, ja ettei parane enää laskea irti ihan missä tahansa. Ajojahti veti Boriksen niin kierroksille, ettei se takaisin tultuaan huolinut edes jauhelihaa palkaksi luoksetulosta. Loppulenkiksi otettiinkin poju hihnaan...

Ei kommentteja: