tiistai 16. maaliskuuta 2010

Oivaltamista


Pakko hehkuttaa heti tämänkertaisen koirakoulun oppioivallusta: Boris oppi tulemaan eteen istumaan luoksetulossa! Tai käytännössähän treenattiin vain sitä yhtä osaa luoksetulosta, eli siihen eteen asettumista, ei koko pakettia.


Ollaan harjoiteltu sitä yksiksemme kotona, mutta Boris on aina jäänyt aika kauas, vaikka kuinka olen koittanut "palkata navasta". Ratkaisu ongelmaan oli kovin yksinkertainen: haara-asento. Ja kas kummaa, koira alkoikin tulla ihan iholle! Toki haara-asento häivytetään vähitellen pois, mutta tänään todella tuntui, että me molemmat oivalsimme jotain. Jee


Lisäksi ollaan nyt pari kertaa käyty treeneissä siten, että Boris on saanut sinä päivänä vain murto-osan normaalista aamupalastaan. Johan löytyy illalla motivaatiota! Varsin yksinkertainen ja looginen temppu, mutta miten sitä ei ole tullut kokeilleeksi ennen kuin on yhden treenikerran joutunut pitämään olkapää parkuen muiden koirien perään rempovaa koiraa jota ei himppuakaan kiinnosta minun broilerinsydämeni ja jauheliha-maksa-juustopalleroni. Nyt taas kiinnostaa ja parin viime treenikerran jälkeen on itselläkin taas fiilis ja usko omaan tekemiseen noussut.


 


Sunnuntaina kävimme pyörähtämässä yhdessä match showssa. Paikka oli hienossa treenihallissa, joka kylläkin sijaitsi kolmannessa kerroksessa. Onneksi porraspelko oli juuri saatu hallintaan, ja vaikka Boboa selvästi vähän jänskätti, se tuli tosi urheasti portaat molempiin suuntiin ja vielä useamman kerran. Paikan päällä oli porukkaa kuin pipoa joten aika sillit suolassa -lähekkäin jouduttiin olemaan koko ajan vieraiden koirakoiden kanssa. Tilanteen haastavuuteen nähden Boris käyttäytyi ok. On jännä seurata, miten se iskee silmänsä joihinkin koiriin ja näistä tulee ihan sen suosikkeja, joiden luo olisi aivan pakko päästä hinnalla millä hyvänsä, kun jotkut toiset koirat taas ovat aika yhdentekeviä eikä niitä oikein jaksa edes noteerata.


Kehässä Boris lahjoi tuomaria (eli nuoli naamaa...), ravasi nätisti mutta venkoili seisoessa tosi paljon, ja sai silti punaisen nauhan. Punaisten pentujen kehässä ei sitten enää menestystä tullut. Pentuja oli tosi paljon, n. 50 yhteensä. Kelpo kokemusreissu!

Ei kommentteja: