sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Koppaan mars!


Sunnuntaipäivän ja omistajan flunssan kunniaksi Boris pääsi/joutui aktivoimaan aivojaan ja jalkojaan. Näin tällä viikolla Youtubessa videon koirasta, joka osasi käskystä mennä seisomaan pieneen leivontakulhoon. Video ilahdutti minua suuresti, joten Boris joutui koekaniiniksi testaamaan vastaavaa. On tässä hieman hyötyajatteluakin taustalla: luulen että tarkka jalkoihin keskittyminen on tokokoiralle hyväksi, ja erityisesti takaosan käyttäminen ja takajalkojen asennonhallinta olisi suotava ominaisuus.


Kulhon virkaa meillä toimittaa muovinen kori. Kolmen treenipäivän jälkeen (kunakin päivänä n. 10 minuutin sessio) Boris osaa laittaa etujalat koriin todella näpsäkkäästi ja tarkasti. Tästä todistusaineistoa! Tänään en käyttänyt käskysanaa lainkaan, sillä toiminnon tarjoaminen tuli niin hanakasti ilmankin.


Takajalat onkin sitten aika haaste. Aloitin takajalkojen treenaamisen tänään, ja totesin heti, että olisi pitänyt opettaa ne ensin. Etujalkojen tarjoaminen on Boriksella nyt jo tosi vahvana, koska ollaan ennen käytetty myös kosketusalustaa, jolle Boris osaa laittaa etujalkansa. Tässä lähtötilannetta, josta takajalkojen opettelu alkaa. Boris keskittyy vain namiin, ja jos takajalka sattuukin osumaan koppaan, se on silkkaa tuuria. Videolla naksautan jo yhdestä jalasta, ja sitten kun Boris toivottavasti jossain vaiheessa hoksaa, mitä siltä haetaan, nostan kriteeriksi molempien takajalkojen koppaan laittamisen.


Tässä päivän viimeinen yritys, nyt jo paljon parempi! Palaamme lähipäivinä asiaan, kyllä se tästä vielä kehittyy. Kunhan sekä etu- että takajalat menevät sujuvasti "omina yksiköinään" koppaan, yritän yhdistää nämä toiminnot ja saada koko Bogon boksiin. Tai ainakin sen jalat.


 


Pääsi Boris sentään tänään metsälenkillekin Bellan seurassa, ettei ihan koko päivä mennyt koekaniinina omistajan villityksissä...

Ei kommentteja: