maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulu tuli ja meni


Joulunpyhät sujuivat leppoisissa merkeissä, pakkasesta kärvistellen. Boris oli koko kyläilyreissun tosi fiksusti, mitä nyt ensimmäisen yön poukkosi levottomiksi äityneiden kissojen perässä. Mutta aaton vieraat saivat olla ihan rauhassa, kuusi ei kiinnostanut, vain omat lahjat revittiin ja syötiin eikä mikään jouluruuista päätynyt luvattomasti Boriksen kitaan, vaikka Bogo ahkerasti osallistuikin kaikkiin mahdollisiin valmisteluihin. 



Hieno herra nukkuu kylässäkin pää tyynyllä


 


Nyt pakkanen on lauhtunut ihan mukaviin lukemiin, viiden ja kymmenen asteen väliin. Ollaan yritetty kiriä kiinni menetettyjä lenkkejä ja purkaa energiaa, mutta kaupunkioloissa hihnalenkkeillen se on pirun hankalaa. Pitäisi nyt viimeinkin ryhdistäytyä ja tilata Borikselle vetovaljaat, jotta saisi lenkkeihin vähän lisää tehoja. Huonokuntoisen omistajankin olisi helpompi keskittyä hölkkäämiseen kun koira olisi valjaissa ja juoksuvyössä kiinni ja antaisi vähän vetoapua.


Äsken tokoiltiin hiukan pihalla ja olipas se pitkästä aikaa mukavaa. Otin pari pätkää seuraamista ja totesin, että katsekontakti oli ihan hukassa. Käsiavun kanssa kontakti palautui, joten sillä mentiin. Lisäksi tein vähän liikkeestä seisomista, joka sekin oli ensialkuun ihan hämärän peitossa. Palasin alkutekijöihin, eli peruutin itse koiran edessä ja siitä käskytin sekä vartaloavulla pysäytin koiran, ja kun liike näytti muistuvan koiran mieleen, häivytin itseni asteittain takaisin koiran viereen naama menosuuntaan. Boris oli tosi kiva, vaikka namuina oli tylsiä taskunpohjalla mujuuntuneita nappuloita!


On pitänyt jo monesti päivittää Boriksen tassutilannetta, eli nythän olemme olleet jo useamman viikon ilman antibioottia. Johan sitä viisi ja puoli viikkoa syötiinkin! Vielä ainakin tilanne näyttää hyvältä, tassujen iho on täysin parantunut eikä edes rupia ole jäljellä. Boris tosin silloin tällöin nuolee takajalkojaan, ja aina sydän hypähtää kurkkuun: joko taas! Mutta katsellaan nyt, mihin suuntaan tilanne menee. Parin viikon päästä meillä on se raudanpoistoleikkaus, joten jos tassuissa näkyy oireilua niin voinhan pyytää samalla keikalla ottamaan teippinäytteen varpaanvälien ihosta.

Ei kommentteja: