sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Open Show


Ensimmäinen, joskin epävirallinen, näyttely takana ja Boris menestyi vallan hyvin! Pikkupaniikin meinasi aiheuttaa se, ettei löydetty heti näyttelypaikalle... Kierrettiin suunnilleen koko Lahti kaasu pohjassa ja lopulta löysimme oikeaan paikkaan ja ehdimme jopa kehään. Olisi kyllä tehnyt hyvää kaikille osapuolille olla vähän aikaisemmin paikalla totuttamassa Borista hälyyn ja uuteen tilanteeseen.


Osallistuimme lemmikkiluokkaan ja siinä kilpailimme luonnollisesti pentujen sarjassa (5-7 kk).



 


Haastajana tässä sarjassa meillä oli vain yksi pentu, kaunis maksakuonoinen Bruno (Bawabu Belewa Bandele). Boris esiintyi, noh, siten kuin ensikertalaisen omistajan esittämänä ensikertalainen 6 kk pentu esiintyy, eli venkoillen ja poukkoillen, mutta välillä jopa ihan kivasti!


 



 



Ja kas, tuomari (Taina Nygård) sijoitti meidät ensimmäisiksi! Boris oli siis lemmikkiluokassa rotunsa paras pentu. Kunniapalkintoa ei herunut, joten emme jatkaneet paras uros/paras narttu -kilpailuun vaan osuutemme oli suoritettu näillä kehäpyörähdyksillä. Omistaja kyllä huokaisi helpotuksesta...


Arvostelu sanoi seuraavaa: 


6 kk jo varsin kookas. Erinomainen purenta, suuret hampaat. Tällä hetkellä hieman kookkaat korvat. Vielä kapea kallo. Pään sivukuva antaa suipon vaikutelman. Hieman kaulanalusnahkaa. Erinomainen luusto ja käpälät. Toivoisin voimakkaammat eturaajojen kulmaukset. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvät sivuliikkeet kunhan pääsee vauhtiin. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvänmittainen ridge, saisi olla leveämpi. Kruunut ok. Häntämutka. Melko runsaasti valkoista etutassuissa.


Palkinnoksi saimme komean pokaalin, ruusukkeet ja 7,5 kg ruokasäkin. Vieläkin vähän epämääräinen olo, että näinkö hyvin siinä sitten kävikin.



vas. Boris ja etualalla kilpakumppani Bruno


 


Reissun parasta antia taisi kuitenkin olla se, että tavattiin Boriksen kasvattaja Marja ja hänellä viimeistä päivää oleva Boriksen sisko Tshuva (Okawe Bless En Gedi) sekä Boriksen komea veli Jube (Okawe Bless Juuda's Lion), joka menestyi erittäin hienosti ja oli näyttelyluokan ROP-pentu.


Sisarukset olivat hämmentävän samanoloisia keskenään! Erityisesti pään ilme oli hyvin samankaltainen kaikilla.



vas. Boris, kesk. Tshuva, oik. Jube


 



Suurin osa "siisteistä sisaruskuvista" näytti tältä ^


 


Olen kaikenkaikkiaan erittäin ylpeä Boriksesta: luokkavoitto oli toki ihan mahtava juttu ja olen myös arvosteluun tyytyväinen, mutta ihan parasta oli nähdä, miten viisaasti Boris käyttäytyi paikan päällä. Se oli koko ajan lunki ja rauhallinen, makaili omalla paikallaan, suostui jäämään kasvattajan kanssa kun isäntäväki söi lonasta kauempana, ei ujeltanut eikä haukkunut eikä juuri remponut muiden koirien perään. Ihan mahtavaa! Kyllä saa ylpeä olla tuosta puolivuotiaasta!



pesä näyttelypaikalla


 


Kotona piti vielä poseerauttaa koiraa palkintosaaliin kanssa: 



 



 


Keskittyminen melko lailla nolla... Loppupäivän Boris vetikin sikeitä sohvalla, taisi kääntää kylkeään ensimmäisen kerran kahdeksalta illalla! Rankkaa olla kaunis ja viisas.

Ei kommentteja: