lauantai 8. tammikuuta 2011

Sitkee sissi


Jaksan todella ihmetellä Boriksen sissiluonnetta! Kaveri on eilen ollut taas kohtuullisen kokoisessa koipileikkauksessa ja vuorokausi sen jälkeen viuhtoisi menemään entiseen malliin. Joko sillä ei ole kipuja tai sitten se ei näytä niitä. Onhan sillä toki kipulääkityskin, mutta siitä huolimatta olen yllättynyt, miten normaalisti Boris on. Leluja lajitellaan lelukopasta, sohvalle ylös- ja alasmenot vailla könkkäämistä, eikä kävellessä jalkaa edes onnuta. Kurjaa on vain tossun pukeminen leikattuun jalkaan - liimasidettä on määrä pitää haavan suojana 2-3 päivää, eikä paketti saa kastua.


Tänään ollaan käyty kaksi pikkulenkkiä Boriksen tahtiin, nuuskuteltu jokainen pissa ja ruohonkorsi, ja ehkä nyt illan "pidemmällä" nuuhkulenkillä hieman huomasi, että Boris mieluummin meni kävelyvauhtia kuin ravia. Ravatessa se vähän ontuu.


Nukutusainekrapula hälveni kokonaan aamuyöllä klo 03.44, jolloin tultiin hakkaamaan hännällä patteria vasten ja nuolemaan minun naamaani. Huomenta vaan.


 


Ruokinta-asiaan palaan vielä sen verran, että selkäröntgen paljasti sattumalta myös epäilyni nykyisen broilerinlihan epäsopivuudesta Borikselle. Paksusuolessa nimittäin näkyi todella runsaasti pientä sulamatonta luunmurua! Ei ihme että ummettaa ja kakka on murumaista, jos paksusuoli on pullollaan sulamatonta rustoluumassaa. Sain Lempimuonalta tiedon, että broilerinlihanvalmistajan mukaan tuotteen rusto-/luupitoisuus on n. 20 %. Ei kuulosta lukuna suurelta, mutta meille se on selvästi liikaa. Meneepi siis liha vaihtoon, ja jäljellä olevat pari kiloa syötän hyvin varoen pienissä erissä jonkun turvalliseksi havaitun, hyvin sulavan lihan kanssa. Suolitukos tästä vielä puuttuisi.


Laitan Boriksen röntgenkuvat tänne näkyviin kunhan alkuviikolla pääsen toiselle koneelle muuttamaan ne jpg-muotoon.

Ei kommentteja: