tiistai 2. marraskuuta 2010

Vahti


Viime yönä Boris herätti kahden aikaan murisemalla ja haukkumalla ikkunassa.


En ensin käsittänyt, mikä pitää sellaista ääntä. Boris on arjessa erilaisia naukuääniä lukuunottamatta lähes mykkä, olen kuullut sen haukkuvan koko puolitoistavuotisen elämänsä aikana ehkä kahdesti. Nyt kyllä meinasi hiukan puntti tutista, kun riivin jotain vaatetta päälleni ja nousin katsomaan, mikä on hätänä.


No, eipä siellä sitten mitään näkynyt, kun sälekaihtimen raosta varovasti kyttäilin naapurustoa. Oli kyllä ihan tähtikirkas yö ja kuutamo, varjot olivat tosi selkeitä, joten olisiko siellä sitten jokin heilunut ja liikahdellut epämääräisesti. Luulen kyllä, että jotain ääniäkin on pitänyt kuulua, sillä Boris nukkuu yönsä hyvinkin sikeästi eikä sälekaihtimet ole kokonaan auki yöllä, joten mikään ohimenevä vilahdus olisi tuskin laukaissut tuollaista, hieman liioitellulta tuntunutta reaktiota. Boris nimittäin murisi oikein uskottavaa, syvää kurkkumurinaa, ja kävi kyllä useampaan kertaan makuuhuoneessa herättelemässä, ennen kuin sain itseni edes puoliksi tilanteen tasalle.


Aikamme siinä sitten tuijoteltiin ikkunasta rinnakkain, kiitin ja kehuin hillitysti Borista ilmoituksesta ja palasin lopulta nukkumaan. Loppuyö meni rauhallisesti.


Olin huojentunut, ettei pihalla ollut mitään mikä olisi vaatinut toimenpiteitä, mutta toisaalta on myös mukava tietää, että Boriksessakin on tarpeen vaatiessa vahtipotentiaalia. Ehkä se pikkuhiljaa kypsyy kohti aikuisuutta ja vahtiviettikin herää - tähän asti se ei ole osoittanut minkään valtakunnan tarvetta ilmoittaa mistään, saati suojella itseään, meitä tai meidän omaisuutta. Välillä olen jopa toivonut, etten olisi ottanut niin vakavasti "varoituksia" rhodesiankoiran vahtivietistä ja kasvattanut Borista siten, ettei sille anneta syytä minkään valtakunnan vahtimiseen. Meillä tulee omakin väki kotiin ilman seremonioita tai koiran yllyttämistä kyselemällä kukas sieltä nyt tulee. Boris ei ole myöskään koskaan reagoinut siihen, jos joku vieras koputtaa oveen, tai kun postiauto pysähtyy ihan ikkunan alle, tai roskakuski kulkee pihamaalla. Ovikellosta en osaa sanoa, sellaista meillä ei voi olla kun siitä saa toinen kissa paskahalvauksen...

Ei kommentteja: